Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Iulie 2015 | 12:30
Provocările pe care le întâmpină migrantele moldovence din Rusia, în vizorul sociologilor de la Chişinău
Reprezentanţii comunităţii moldovenilor de la Moscova s-au întâlnit, recent, cu specialiştii echipei sociologice de la Centrul de Investigaţii şi Consultanţă „SocioPolis” de la Chişinău. Întrunirea a avut loc la Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Moscova, scopul întâlnirii l-a constituit efectuarea analizei provocărilor cu care se confruntă asociațiile, comunitățile, grupurile de inițiativă ale diasporei moldovenești din Rusia, în relaționarea cu femeile migrante originare din Moldova.

Studiul este finanțat de Entitatea ONU pentru egalitate de gen şi emanciparea femeilor „UN Women”, în colaborare cu Biroul pentru Relaţii cu Diaspora. Rezultatele vor fi utilizate pentru elaborarea unui Plan de dezvoltare a capacităților femeilor lidere din diasporă pentru anii 2015-2016.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam