Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Noiembrie 2014 | 17:36
PSRM: Rusia a luat o decizie istorică pentru migranţii muncitori moldoveni
Serviciul Federal de Migraţie (SFM) al Federaţiei Ruse a luat o decizie istorică, prin care migranţii muncitori moldoveni, care au asupra lor încălcări ale legislaţiei migraţioniste vor putea reveni în Moldova în perioada 5-30 noiembrie curent, după care se pot întoarce liber în Rusia pentru a-şi începe activitatea de muncă liber, fără careva restricţii, fiind anulate toate sancţiunile anterioare, informează PSRM.
Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM) împreună cu Zinaida Greceanîi, au avut o întrevedere cu conducătorul SFM rus Constantin Romodanovski. Rezultatele întrevederii au constituit subiectul conferinţei de presă, în cadrul căreia a fost făcută publică decizia respectivă.

„La solicitarea socialiştilor, SFM a adoptat următoarea decizie: toţi cetăţenii Moldovei, care pleacă din Rusia în perioada 5-30 noiembrie, obţin posibilitatea de a reveni nestingherit în Rusia. Altfel spus, toţi moldovenii, care ies din ţară, le sunt anulate toate încălcările din baza de date a SFM al Federaţiei Ruse şi, la revenire, aceste persoane îşi vor putea relua activităţile în Rusia liber”, a anunţat Dodon, potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, conform deciziei SFM, cel puţin 240 de mii de cetăţeni moldoveni, care au comis încălcări ale legislaţiei migraţioniste a Federaţiei Ruse, în perioada 5-30 noiembrie, vor putea veni în Moldova, după care se vor putea întoarce în Rusia, pentru a-şi relua activitatea de muncă liber, fără restricţii, fiind anulate toate sancţiunile anterioare, se menţionează în comunicatul PSRM.

 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam