Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Aprilie 2015 | 17:00
Radio „ProDiaspora”: Şase ani pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului
Un radio de speranţă şi de iubire pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, astfel este caracterizat de ascultătorii săi fideli postul de radio „ProDiaspora” la cei şase ani de activitate.
Promotorii acestui post: Ecaterina Cimpean din România împreună cu Robert Landmann din Germania și-au propus să creeze în anul 2009 un spațiu informațional și cultural unic cu obligația păstrării tradițiilor și obiceiurilor românești.

„Acest post de radio „ProDiaspora”, după cum îi spune și numele, a fost înființat din dorința de a aduce clipe de bucurie în sufletul românilor de peste hotare, a românilor oriunde s-ar afla ei, dar si celor de acasă”, a declarat Ecaterina Cimpean.

„Ceea ce ne dorim noi, este să intrăm în casele oamenilor, în sufletul românilor aflați în diasporă. Să-i facem să se bucure, să ne aprecieze, să rezoneze alături de noi, să ne caute, să fie alături de emisiunile noastre, să-i facem mai buni, mai iubitori, să-i asigurăm de solidaritatea noastră în sentimentul apartenenței la cultura românească și la consolidarea stabilirii reperelor într-o societate în plină schimbare de paradigmă”, se mai spune într-un comunicat de presă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam