Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Martie 2014 | 12:15
Raionul Criuleni va primi asistenţă din Estonia
Un program de asistenţă a raionului Criuleni, iniţiat şi susţinut de regiunea estoniană Laane-Virumaa, a fost lansat în oraşul Rakvere din Estonia.
În cadrul programului, vor primi ajutoare școlile, grădiniţele, centrele medicale, poliţia şi alte instituții publice din localitățile raionului Criuleni. Acestea vor fi acordate de instituţiile similare din regiunea Laane-Virumaa şi alte regiuni din Estonia.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Republica Estonia, acţiunile se vor desfăşura timp de un an. În debutul proiectului, a fost donată o ambulanţă complet echipată şi mai multe utilaje medicale, pentru instituţiile curative din raionul Criuleni.

Programul a fost lansat de către guvernatorul regiunii, Einar Vallbaum, preşedintele Consiliului Raional Criuleni, Vitalie Rotaru, în prezența mai multor persoane oficiale.

Evenimentul face parte din şirul de acţiuni de dezvoltare a parteneriatelor dintre administraţiile publice locale din Estonia şi Republica Moldova, lansat şi coordonat de către Ambasada Republicii Moldova la Tallinn.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam