Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Mai 2015 | 10:38
Raionul Ialoveni şi o regiune din Estonia au semnat un acord de cooperare
În cadrul vizitei delegaţiei raionului Ialoveni în regiunea estoniană Rapla a avut loc semnarea acordului de cooperare dintre cele două entităţi ale administraţiei publice locale din Estonia şi Republica Moldova.
Potrivit acordului, părțile vor coopera în domeniul economic, organizații comunale, administrare publică locală, cultură, educație, tineret, dezvoltare regională, turism, sport, etc., informează Ambasada Moldovei la Tallinn.

Acordul a fost semnat la inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în Estonia și face parte din programul misiunii de aprofundare a relațiilor de cooperare la nivel local. Până în prezent, de către misiunea diplomatică au fost semnate 11 acorduri, iar alte câteva acorduri similare sunt la etapa negocierilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam