Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Septembrie 2017 | 18:46
Războiul descris de un martor al timpului: ,,Istorie şi Adevăr” de Eugen Statnic
Conaţionalul nostru Eugen Statnic, stabilit în Germania, a lansat noutatea editorială ,,Istorie şi Adevăr”. Cartea abordeaza tema celor două războaie mondiale în baza unor surse occidentale şi a fost lansată în cadrul festivalului Bookfest – 2017, ce se desfăşoară zilele acestea la Chişinău, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Eugen Statnic spune că a scris această carte nu ca un istoric ci ca un martor al timpului. Autorul susține că ține minte foarte bine bătăliile date în timpul celui de al Doilea Război Mondial, în special înfruntarea de pe Don, unde au dispărut peste 150 de mii de soldați români.
 
„Au murit cam 23 de mii de soldați numărați, au fost vreo 30 de mii de digerați și uitați pe câmpuri și vreo 126 de mii au fost luați prizonieri, duși în Siberia și din ăia au venit vreo șapte - opt cu diviziile „Tudor Vladimirescu” și „Horia Cloșca și Crișan”, în total, și-au pierdut viața la Cotul Donului cam vreo 150 de mii de ostași români”, își amintește Eugen Statnic.
 
Eugen Statnic are 88 de ani. El spune că în timpul războiului a urmărit frontul în fiecare zi, notând într-un atlas totul ce se întâmpla pe front. 
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam