Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Iulie 2014 | 14:46
Reacţia Moldovei la embargoul Rusiei: Va intensifica relaţiile cu UE
Executivul va intensifica dialogul cu Uniunea Europeană privind punerea în aplicare a Acordului de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător. Aceasta este una dintre concluziile şedinţei de lucru de astăzi, 18 iulie, în cadrul căreia s-a discutat intenţia Rusiei de a extinde embargoul asupra produselor din Moldova.
Iurie Leancă a dispus autorităţilor de resort să pregătească, în regim de urgenţă, o analiză detaliată privind cadrul juridic ce vizează relaţiile comerciale cu Federaţia Rusă şi să vină cu propuneri privind acţiunile ulterioare în cazul în care deciziile respective vor fi aprobate de autorităţile Federaţiei Ruse. Aceste acţiuni vor fi discutate şi cu producătorii şi exportatorii de produse agroalimentare din Republica Moldova, la începutul săptămânii viitoare.

În cadrul şedinţei au fost examinate aspectele juridice ale eventualelor decizii din partea Federaţiei Ruse privind schimbarea condiţiilor de comerţ cu Republica Moldova, de ordin netarifar şi tarifar, contrar prevederilor Acordului de Liber Schimb în cadrul CSI. De asemenea, a fost analizat impactul acestor decizii asupra economiei moldoveneşti.  

La şedinţa de lucru au participat reprezentanţi ai Ministerelor Economiei, Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Justiţiei, Finanţelor, Agriculturii şi Industriei Alimentare, precum şi ai Serviciului Vamal, Agenţiei pentru Siguranţa Alimentelor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam