Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Mai 2014 | 13:14
Realitatea ucraineană ecranizată de un regizor moldovean, vizionată în mai multe ţări
Filmul „Babylon’13 - De la linia de front a revoluţiei ucrainene”, lucrare a regizorul moldovean, Cristian Jereghi, în cooperare cu alţi colegi din diferite state este ecranizat în aceste zile în câteva cinematografe din Olanda.
Premiera filmului a avut loc de curând la Haga, la eveniment au participat reprezentanţii corpului diplomatic acreditat în Regatul Ţărilor de Jos, organelor administraţiei publice, precum şi membrii comunităţilor străine domiciliate în  Olanda.

Pelicula prezintă o colecţie a mai multor filmări efectuate de un grup de voluntari care au documentat evenimentele din Kiev şi Ucraina de Est. Filmul a fost ecranizat anterior la New York, Toronto şi Oslo şi continuă a fi difuzat în Europa şi pe alte continente.

Filmul poate fi urmărit în orașele olandeze Haga, Zwolle, Amsterdam, Eindhoven şi Groningen reflectă în mod apolitic evenimentele care au avut loc recent în Ucraina.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam