Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Iulie 2014 | 11:17
Recepţie în SUA cu ocazia semnării Acordului de Asociere RM-UE
La sfârşitul lunii iunie, Ambasada Republicii Moldova în SUA a organizat o recepţie cu ocazia semnării Acordului de Asociere RM-UE. Evenimentul a avut loc la reşedinţa ambasadorului, la manifestare fiind prezenţi peste 70 de persoane din partea comunităţii moldoveneşti, precum şi însemnaţi oficiali americani şi diplomaţi străini acreditaţi în SUA.
Cu mesaje de salut la eveniment au venit Antonio de Lecea, Charge d`Affairs al Delegației UE în SUA și  Megan Bouldin, director interimar al Oficiului pentru Ucraina, Belarus și Moldova din cadrul Departamentului de Stat, informează Ambasada Moldovei la Washington.

În aceeași zi, Ambasada a participat prin video-conferință la ceremonia de celebrare a semnării Acordului de Asociere RM-UE în capitala Mexicului, unde ambasadorii UE, Andrew Standly, Georgiei - Malkhaz Mikeladze și Ucrainei - Ruslan Spirin au organizat o recepție la sediul Delegației UE din Mexico. Ambasadorul Republicii Moldova, Igor Munteanu, a fost invitat să participe cu un mesaj de salut. La evenimentul din Ciudad de Mexic au fost prezenți mai mulți oficiali ai Ministerului de Externe al Mexicului, Președinției, diplomați străini.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam