Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iulie 2014 | 13:05
Recepţie dedicată semnării Acordurilor de Asociere organizată la Varşovia
Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă, împreună cu Ambasadele Georgiei şi Ucrainei acreditate la Varşovia au organizat o recepţie dedicată semnării Acordurilor de Asociere dintre Republica Moldova, Georgia şi Ucraina şi Uniunea Europeană.
În discursul său, secretarul de stat al Ministerului de Externe polonez, Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz, a felicitat cele trei state cu ocazia acestui pas important atât pentru ţările semnatare, cât şi pentru statele membre UE.  Viceministrul de Externe a reiterat că evenimentul din 27 iunie 2014 este doar începutul unui parcurs greu, dar necesar, de reforme întru modernizarea ţării. Oficialul a dat asigurări că Polonia va fi alături de cele trei state nu doar în cazul unui eventual pericol, criză, dar va ajuta cu asistenţă atât financiară, cât şi de expertiză implementarea prevederile Acordurilor de Asociere semnate.

Ambasadorul Republicii Moldova în Polonia, Iurie Bodrug, a mulţumit autorităţilor poloneze pentru sprijinul acordat ţării noastre în vederea semnării Acordului de Asociere cu UE, inclusiv DCFTA. Astfel, ţara noastră implementând Acordul de Asociere, va consolida acest proces de integrare europeană, devenind o prioritate incontestabilă a întregii societăţi moldoveneşti.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova din Polonia, la eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai Cancelariei preşedintelui şi Guvernului, Seimului şi Senatului, Ministerului Afacerilor Externe şi ai altor ministere şi instituţii poloneze, ai corpului diplomatic acreditat la Varşovia, ai autorităţilor publice locale, cercurilor de afaceri, academice şi presei.

De asemenea, în contextul celebrării semnării Acordului de Asociere RM-UE, Ambasada Moldovei a organizat  la Varşovia flashmob cu participarea comunităţii moldovenești şi studenţi care îşi fac studiile la universităţile din capitala poloneză.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam