Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Iulie 2014 | 10:20
Recepţie oficială organizată la Kiev cu prilejul semnării Acordurilor de Asociere
Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a fost gazda unei recepţii oficiale organizate de misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, Georgiei şi Uniunii Europene cu ocazia semnării Acordurilor de Asociere ale celor trei ţări cu Uniunea Europeană.
La eveniment au participat circa 400 de persoane, inclusiv ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, membri ai Guvernului, demnitari, şefi ai misiunilor diplomatice, oameni de afaceri, academicieni, experţi şi reprezentanţi ai diasporei.

În discursurile ţinute cu acest prilej de către ministrul de Externe al Ucrainei, precum şi de către ambasadorii Republicii Moldova, Georgiei şi Uniunii Europene, a fost dezvăluită importanţa istorică a Acordurilor de Asociere pentru toate părţile semnatare.Oficialii au menţionat că apropierea continuă a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei de Uniunea Europeană va întări autoritatea şi prestigiul lor pe arena internaţională, va spori atractivitatea lor pentru investitorii străini, turişti şi cetăţenii proprii, inclusiv pentru cei care locuiesc în zonele de conflict. 

Evenimentul a constituit un prilej potrivit pentru promovarea unei imagini pozitive a ţării noastre, inclusiv prin intermediul vinurilor şi divinurilor moldoveneşti de calitate cu care au fost serviţi participanţii la festivitate, informează ambasada Moldovei în Ucraina.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam