Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Ianuarie 2016 | 10:26
Recital eminescian la Bruxelles de Ziua Culturii Naţionale
Ziua Culturii Naţionale şi spaţiul cultural comun România - Republica Moldova va fi celebrat la Bruxelles printr-un recital eminescian susţinut de actorul Nicolae Jelescu, directorul artistic al Teatrului poetic „Alexei Mateevici” din Chişinău.
Cultura românească de patrimoniu va fi pusă în lumină atât prin operele lui Mihai Eminescu, cât şi prin folclor autentic românesc. Iubitorii de poezie vor descoperi în recital texte eminesciene, precum şi poeme închinate de Grigore Vieru lui Eminescu. Melomanii vor asculta cântece străvechi din noul album „La gurile raiului” al interpretului de muzică tradiţională românească Grigore Leşe.

Evenimentul va avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Belgiei, în 15 ianuarie, ora 18:30. 

Proiectul se încadrează în seria de evenimente organizate de Institutul Cultural Român în lume în cinstea Zilei Culturii Naţionale, celebrată atât în România cât și în Republica Moldova în 15 ianuarie, ziua nașterii lui Mihai Eminescu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam