Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 August 2015 | 16:25
Regim de călătorie fără vize, subiect discutat de Natalia Gherman cu un oficial din Israel
Posibilităţile de atragere a investiţiilor israeliene în Republica Moldova şi implementarea regimului de călătorii fără vize pentru cetăţenii ambelor state, au fost unele dintre subiectele discutate de ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, cu Avigdor Liberman, deputat în cadrul Parlamentului Statului Israel.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, oficialii au efectuat un schimb de opinii privind dialogul bilateral moldo-israelian, precum și situaţia politică din ambele ţări. De asemenea, oficialii au discutat despre modalitățile de susţinere reciprocă în cadrul organizaţiilor internaționale.

Şefa diplomaţiei moldoveneşti a adus mulţumiri pentru susţinerea dezvoltării relaţiilor bilaterale în calitatea sa precedentă de ministru al Afacerilor Externe al Statului Israel, marcate de o dezvoltare multidimensională a cooperării moldo-israeliene, în special în domenii precum agricultura, turismul, eficienţa energetică, telecomunicaţiile şi IT-ul, transportul aerian, construcţiile şi infrastructura, dezvoltarea regională şi mediul.

La rândul său, oficialul israelian a evidenţiat buna cooperare cu autorităţile de la Chișinău şi a menţionat disponibilitatea de a contribui, în continuare, la valorificarea potenţialului colaborării bilaterale.

Avigdor Liberman efectuează o vizită de lucru în Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam