Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Septembrie 2015 | 10:58
Regim facilitat de vize pentru străini cu ocazia Zilei Naţionale a Vinului
În legătură cu organizarea anuală a Zilei Naţionale a Vinului, va fi stabilit un regim facilitat de vize, pe o perioadă de 30 de zile (15 zile înainte şi 15 zile după data sărbătoririi), anunţă Misiunea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană.
Pentru cetățenii străini care intenționează să participe la evenimentele organizate cu prilejul sărbătorii, se eliberează vizele în mod gratuit.

Conform prevederilor Parlamentului, Ziua Națională a Vinului a fost stabilită pentru prima sâmbătă și duminică a lunii octombrie (3-4 octombrie 2015).
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam