Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Iunie 2014 | 14:20
Regizorul Cristian Jereghi se înrolează în Armata Ucrainei
Vrea să lupte cu separatiştii proruşi sub stindardul Ucrainei. Tânărul regizor moldovean, Cristian Jereghi, a anunţat prin intermediul unui site de socializare că se înrolează în batalionul 25 al apărării teritoriale din cadrul Armatei Ucrainene, informează enational.ro.
Regizorul este unul dintre cei care au filmat evenimentele petrecute pe Maidan, care au servit ulterior la închegarea documentarului „Babylon 13”  despre mișcările de stradă de la Kiev.

„Cristian Jereghi precizează că nu mai poate rezista şi că va activa în calitate de medic-pușcaș. El mai spune că şeful batalionului în care va lupta este un sutaş de pe Maidan şi că această situație i-a adus din nou împreună”, scrie sursa citată.

Amintim că la sfârșitul lunii mai, filmul „Babylon’13” – De la linia de front a revoluției ucrainene”, lucrare a regizorul moldovean Cristian Jereghi, în cooperare cu alți colegi din diferite ţări, a avut premiera la Haga.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam