Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Aprilie 2015 | 11:59
Relaţiile moldo-poloneze, discutate de ambasadorul Bodrug cu elevi din Chişinău
Ambasadorul Republicii Moldova în Varşovia, Iurie Bodrug, a prezentat un seminar online consacrat relaţiilor moldo-poloneze pentru elevii liceului „Nicolae Iorga” din municipiul Chişinău.
Oficialul a acordat o atenție sporită subiectelor ce evidențiază susținerea de către Polonia a parcursului european al țării noastre, informează Ambasada Republicii Moldova la Varșovia.

„Ne-am amintit împreună despre evoluția, pe parcursul secolelor, a relațiilor moldo-polone. Discuția s-a axat în mare parte pe activitatea Ambasadei ale cărei acțiuni sunt îndreptate spre consolidarea relațiilor moldo-polone, inclusiv în domeniul integrării europene, pe oportunitățile oferite și deschiderea autorităților poloneze în acordarea sprijinului atât de necesar Republicii Moldova în parcursul său spre integrarea în UE”, a remarcat ambasadorul Iurie Bodrug.

Amintim că astfel de lecții publice online pentru elevii din Republica Moldova a ținut și șeful misiunii noastre diplomatice la Tallinn, Victor Guzun.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam