Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Iunie 2015 | 11:08
Reprezentanţi ai Ambasadei Moldovei în Polonia au participat la Conferinţa „Voci din flancul de Est al NATO”
Reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Moldova în Polonia au participat la conferinţa „Voci din flancul de Est al NATO”, organizată de oficiul Varşovia al „German Marshall Fund of US”, în parteneriat cu Ambasada României la Varşovia şi „Black Sea Trust for Regional Cooperation”.
Subiectele propuse spre dezbatere au fost împărțite în două panele: „Consolidarea flancului estic al NATO: o strategie comună pentru interese divergente” și „Politica UE pentru regiunea Mării Negre – spre Parteneriat Estic 2.0”.

La eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Varșovia, ai organizațiilor internaționale cu sediul în capitala polonă, precum și experți în domeniu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam