Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Mai 2015 | 15:52
Reprezentanţi ai asociaţiilor de moldoveni din Italia au participat la Festivalul Popoarelor
Bucate naţionale, lucrări ale meşterilor populari, cărţi pentru copii, literatură religioasă, icoane – toate au fost prezentate de conaţionalii noştri în cadrul Festivalului Popoarelor de la Padova (Festa dei Popoli), Italia.
„Datorită Domniilor Voastre „Casa Mare” a Moldovei a fost cea mai frumoasă, iar sarmalele și plăcintele cele mai gustoase”, a menționat pe blogul său ambasadoarea Republicii Moldova la Roma, Stela Stângaci.
 

La eveniment au participat reprezentanți ai asociațiilor de moldoveni „A casa”, „AssoMoldave”, ansamblul etnico-folcloric „Arţăraş” şi formația „Hora Moldovei”.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam