Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Iunie 2015 | 09:09
Reprezentanţi ai companiilor autohtone, în misiune de afaceri la Expoziţia Mondială de la Milano
Reprezentanţi ai 15 companii din industria de agro-procesare şi cea textilă se află în aceste zile într-o misiune de afacere la Expoziţia Mondială de la Milano, ce se desfăşoară în oraşul italian în perioada 1 mai – 1 octombrie.
Marți, 9 iunie, companiile moldovenești vor participa la un forum de afaceri moldo-italian, organizat în Pavilionul Republicii Moldova din cadrul Expoziției mondiale, urmat de o sesiune B2B. Ulterior, reprezentanții companiilor moldovenești vor vizita pavilioanele altor țări, printre care Italia, Franța, Spania, SUA.

În următoarele zile, oamenii de afaceri moldoveni vor efectua o serie de vizite la companii italiene din domeniul textil și agro-procesare, precum și la câteva rețele comerciale. În cadrul misiunii, oamenii de afaceri moldoveni vor vizita și companii din orașele Parma și Bologna, unde vor avea multiple întâlniri de afaceri și oportunități de a identifica noi parteneri.

Din misiune fac parte 15 companii moldovenești, producătoare de miere, fructe, inclusiv fructe uscate, popcorn, uleiuri, semințe, producători de textile și covoare naționale. Misiunile la Expoziția Mondială oferă agenților economici oportunitatea de a cunoaște cele mai noi tendințe în materie de tehnologii de producție, servicii sau marketing și de a explora oportunităţi de afaceri cu cele 140 de țări participante la Expo Milano.

Misiunea este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI) și cofinanțată din proiectele East Invest al Eurochambers și „DCFTA. Informarea și consolidarea capacităților operatorilor economici", implementat de CCI și Asociația Businessului European (EBA) și finanțat de Guvernul Suediei prin intermediul IFC.

Potrivit  CCI, vor fi organizate mai multe misiuni la Expo Milano pe toată durata expoziției mondiale, inclusiv la solicitarea antreprenorilor din Moldova sau a programelor de suport pentru afaceri, oferite de partenerii de dezvoltare.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam