Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Martie 2016 | 12:17
Reprezentanţi ai diasporei Republicii Moldova şi României se vor reuni pentru prima dată la Chişinău
Diaspora din Republica Moldova şi România se va reuni pentru prima dată la Chişinău. Peste 100 de români de pe ambele maluri ale Prutului care trăiesc în prezent în străinătate vor participa la Congresul Diasporei Unioniste, desfăşurat vineri, 25 martie, la Academia de Ştiinţe a Moldovei, şi sâmbătă, 26 martie, la Academia de Arte, sediul Sfatului Ţării din 1918.
Potrivit unui comunicat al Platformei unioniste „Acțiunea 2012”, în cadrul evenimentului va fi argumentată poziția diasporei cu privire la soluția Unirii ca cea mai sigură, rapidă și eficientă cale pentru ieșirea din criză a Republicii Moldova și vor fi formulate strategii de implicare pe scară largă a diasporei în realizarea Unirii în viitorul apropiat.

„Unirea vine atât din interior, din România și Republica Moldova, dar și din exterior, din diasporă. Ne aflăm la cea de-a doua ediție a Congresului și, pe parcursul lucrărilor, vom propune pași concreți ca centenarul Unirii de la 1918 să ne regăsească întregi ca neam”, a declarat Alina Ieremciuc, reprezentant al Diasporei Unioniste, filiala Italia.

Lucrările Congresului Diasporei Unioniste la Chișinău vor începe astăzi de la ora 15.00, iar sâmbătă – de la ora 09:30.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam