Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Februarie 2014 | 16:36
Reprezentanţi ai Moldovei, la Târgul companiilor şcolare din Tallinn
Elevi şi profesori din ţara noastră au reprezentat Republica Moldova la Târgul companiilor şcolare ce a avut loc, recent, în capitala Estoniei, Tallinn.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, la evenimentul din Tallinn au luat parte 160 de companii școlare din Estonia, Finlanda, Norvegia și Republica Moldova.

Țara noastră a fost reprezentată de către „Junior Achievement Moldova” și companiile școlare din orașele Ungheni și Edineț. Tinerii moldoveni prezenți la târg au comercializat produse confecționate de către elevii din instituțiile de învățământ din localitățile de origine și au participat la concursurile organizate în cadrul Târgului.

Parteneri ai proiectului au fost Ambasada Republicii Moldova în Estonia și Ambasada SUA la Chișinău.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam