Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Noiembrie 2014 | 10:38
Reprezentanţi ai serviciului public din Moldova instruiţi în Polonia
Circa 20 de funcţionari din cadrul serviciului public al Republicii Moldova şi Georgiei participă în aceste zile la un seminar de instruire în cadrul Academiei de Administraţie Publică a Parteneriatului Estic, cu sediul la Varşovia.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Polonia, pe durata cursului susținut cu genericul „Integrarea în UE” au fost discutate diverse subiecte privind negocierile de preaderare la UE. Au fost abordate un șir de aspecte ce țin de procesul decizional în cadrul UE; riscurile în negocierile dintre UE şi statele terţe pe durata implementării Acordului de Liber Schimb; perioada de trecere de la implementarea Acordului de Asociere la negocierea Acordului de Aderare la UE; dimensiunea parlamentară a relaţiilor cu UE; balanţa instituţională în cadrul structurilor UE.

Participanţii la acest curs vor mai vizita Ministerul Afacerilor Externe din Varșovia şi Reprezentanța Comisiei Europene din Polonia pentru a se familiariza cu activitatea acestor instituţii în relaţiile cu UE, anunță Ambasada Republicii Moldova pe pagina sa oficială de Facebook.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam