Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Aprilie 2015 | 11:51
Reprezentanţii Ambasadei Moldovei în Polonia au participat la Expoziţia „AMBERIF 2015”
Vladislav Nastas, Secretar II al Ambasadei Republicii Moldova la Varşovia, a luat parte la vizita promoţională organizată de Camera de Comerţ a Poloniei pentru membrii Clubului Consilierilor Comercial la Gdansk, Polonia.
Programul vizitei a inclus participarea la deschiderea oficială a celei de-a XXII-a ediții a Expoziției Internaționale de Chihlimbar, Bijuterii și Pietre Decorative „AMBERIF 2015”, cea mai mare din lume de acest tip, precum și efectuarea unei vizite la Parcul Științifico-Tehnologic din Gdansk, încorporat în Zona Economică Specială a Pomeraniei.

Vizita a constituit o platformă pentru stabilirea unor contacte utile cu autoritățile voievodale, locale, precum și reprezentanții sferei de afaceri ai regiunii.
La eveniment au fost prezenți 20 de diplomați de la 15 misiuni acreditate în Republica Polonă.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam