Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Iulie 2015 | 09:41
Reprezentanţii Ambasadei Moldovei la Varşovia au participat la Forul Estic de Business
Reprezentanţii Ambasadei Republicii Moldova au participat recent la prima ediţie a Forului Estic de Business ce a avut loc la Lublin, Polonia.
La eveniment au luat parte peste 400 de participanți, reprezentanți ai cercurilor de afaceri, dar și misiunilor diplomatice acreditate la Varșovia, din țările ce fac parte din cadrul Parteneriatului Estic,  dar și din Kazahstan, Uzbekistan, India, China, state africane.

Ambasadorul Iurie Bodrug a prezentat un discurs, fiind aparte subliniată importanța semnării Acordului de Asociere RM-UE, dar și a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. A fost remarcat interesul special pentru consolidarea continuă a relațiilor de colaborare economică cu Polonia, inclusiv în contextul valorificării creditului de 100 milioane Euro, oferit în anul 2014 Moldovei de către Guvernul Poloniei.

Pe durata Forului au fost organizate și discuții separate, consacrate problemelor Bioeconomiei și Resurselor regenerabile de energie, precum și un panel dedicat activității Camerelor de comerț și industrie poloneze și străine.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam