Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 August 2014 | 16:24
Reprezentanţii comunităţii româneşti, reuniţi în cadrul proiectului „Diaspora Estival”
A demarat ce-a de-a doua ediţie a Programului „Diaspora Estival” ce are loc, în perioada 17 – 24 august, în judeţul Constanţa, România, informează actualitatea.it.
Potrivit sursei citate, alături de cei aproape 200 de reprezentanţi ai comunităţilor româneşti din 20 de state, la eveniment s-au aflat Dumitru-Bujor Marcel, preşedintele Comisiei Românilor de Pretutindeni din Senat, Mihai Aurelian, membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării a Camerei Deputaţilor, experţi guvernamentali şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Prim – ministrul român, Victor Ponta,  a reafirmat preocuparea permanentă a Guvernului României în a susţine comunităţile româneşti din statele vecine, amintind recentele întâlniri pe care le-a avut cu acestea. A subliniat nevoia promovării imaginii pozitive a românilor în lume, dar şi necesitatea consolidării legăturilor cu comunităţile româneşti din Europa. A invitat aceste comunităţi să depăşească diferenţele de opinie artificiale şi să identifice scopurile comune şi importante, pentru a construi proiectele de care românii de peste hotare au, cu adevărat, nevoie.

La rândul său, ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, a salutat interesul manifestat de comunităţile româneşti de peste hotare pentru programul „Diaspora Estival” şi a menţionat eforturile autorităţilor pentru păstrarea şi afirmarea identităţii românilor, oriunde s-ar afla aceştia în lume.

Programul a continuat cu o dezbatere pe tema dinamizării şi coeziunii mediului asociativ, ca şi factori de integrare socială şi economică. Dezbaterea a fost urmată de prima şedinţă a atelierului de formare pentru management de proiect şi accesare a fondurilor europene şi transfrontaliere, o noutate a ediţiei 2014 a „Diaspora Estival”.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam