Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Noiembrie 2015 | 13:10
Reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Franţa, invitaţi la dialog de un Club de Comunicare
Clubul de Comunicare Franco-Român din Paris invită reprezentanţii asociaţiilor de moldoveni, români şi francezi la un eveniment conceput special pentru a dialoga şi reflecta asupra transformărilor ce au loc în societatea contemporană. Întrunirea va avea loc joi, 19 noiembrie.
 „Scopul acestui eveniment inedit, primitor și concret este de a reuni membrii importanți pe scena franco – româno – moldoveneasca în jurul subiectelor şi evenimentelor importante, dintre care unele reprezintă chiar obiective asociative declarate: Trofeele românilor din străinătate; Platforma de excelenţă franco-română; Revista „Le Petit”, Paris; Casa Asociațiilor Franco – Române”, a declarat pentru TRM. MD Cristina Zderea, coordonatoarea proiectului.

Potrivit organizatorilor, obiectivul vizat este de a uni forțele pentru a permite tuturor să crească șansele proprii de succes. Acest „think tank” aduce un cadru structurat unei rețele de profesioniști în căutare de dialog, de sfaturi, de informații și de schimb de experiență.

Solicitată de TRM.MD Liliana Roșca, consultant pentru Republica Moldova consideră că într-o societate multiculturală, diferențele culturale sunt extrem de importante, iar acest proiect se axează pe aspectele pozitive, de cunoaștere și de înțelegere a partenerilor. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam