Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Octombrie 2014 | 11:34
Reprezentanţii diasporei salută organizarea Diaspora Business Forum
Peste o sută de oameni de afaceri şi manageri de top originari din Republica Moldova, reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale şi membri ai Guvernului participă la Forumul de afaceri „Diaspora Business Forum” organizat în premieră la Chişinău în perioada 6-7 octombrie, informează Radio Moldova Actualităţi.
Participanţii spun că evenimentul este o oportunitate pentru a cunoaşte programele pe care le propune statul întru susţinerea celor care doresc să revină acasă şi să îşi deschidă o afacere.

„Ca reprezentant al diasporei din Azerbaidjan, consider că diaspora constituie cel mai mare investitor în Republica Moldova, aceasta se explică prin sumele mari, remitenţele care vin din afara ţării în Republica Moldova. Acest eveniment este important şi pentru noi, pentru cei care reprezentăm ţara în afara hotarelor pentru că astfel ne putem cunoaşte şi aflăm procesele care ne-ar susţine şi ne-ar motiva să investim în Republica Moldova” a specificat un participant la Forum.

Reprezentanții diasporei spun ar vrea să cunoască mai detaliat despre garanţiile pe care statul le acordă investitorilor autohtoni şi străini.
Mai multe detalii aflați din materialul realizat de Radio Moldova Actualități.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam