Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Octombrie 2015 | 17:15
Reprezentanta Moldovei, membru al Comitetului ONU împotriva torturii
Ana Racu a fost aleasă în calitate de membru al Comitetului ONU împotriva torturii şi altor pedepse sau tratamente crude, inumane ori degradante.
La  concurs au participat 15 de candidaţi pentru cinci locuri vacante. Candidatura Republicii Moldova a fost selectată din primul tur cu 83 de voturi, alături de candidați din SUA (85 de voturi) și din Mexic (99 voturi). 

Decizia a fost luată astăzi, la Geneva, în cadrul celei de-a 15-a reuniuni a statelor membre la Convenţia împotriva torturii şi altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante.

Anterior, Ana Racu a fost membru din partea Republicii Moldova în Comitetul pentru Prevenirea Torturii al Consiliului Europei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam