Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Decembrie 2014 | 16:54
Reprezentanţii autorităţilor de concurenţă au făcut schimb de experienţă cu experţi estonieni
Reprezentanţii autorităţilor de concurenţă şi reglementare din ţara noastră au efectuat, la începutul lunii decembrie, o vizită în Estonia, în cadrul proiectului „Promovarea bunei guvernări în cadrul autorităţilor pentru concurenţă şi reglementare din Republica Moldova: administrare publică, e-guvernare şi cooperare interinstituţională“.
Potrivit Ambasadei Moldovei în Estonia, programul este implementat de experţii Autorităţii pentru Concurenţă din Estonia şi Şcoala de Drept a Universităţii Tehnologice din Tallinn, în perioada 2014-2015. Acesta este orientat spre consolidarea capacităţii instituţionale a autorităţilor pentru concurenţă şi reglementare din Republica Moldova, prin efectuarea unui transfer a celor mai bune practici de guvernare, management public, e-guvernare şi cooperare inter-instituţională din Estonia.

Proiectul este finanţat de Ministerul Afacerilor Externe al Estoniei, prin mecanismul cooperării pentru dezvoltare, în comun cu Fondurile pentru Cooperare în Dezvoltare şi Ajutor Umanitar din Estonia şi reprezintă o continuare a proiectului „Consolidarea protecţiei concurenţei pe piaţa liberă din Republica Moldova prin educaţie şi bună guvernare“, de asemenea finanţat de MAE al Estoniei, în anii 2012-2013.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam