Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
02 Februarie 2016 | 13:15
Reprezentantul diplomatic la Łódź - distins în cadrul Galei consulilor onorifici
Reprezentantul diplomatic al Republicii Moldova a fost distins pentru contribuţia valoroasă adusă la promovarea cooperării moldo-poloneze. Acţiunea a avut loc, la sfârşitul lunii ianuarie, în cadrul Galei organizate de către corpul consulilor onorifici din voievodatul Łódź, la care au participat 11 consuli onorifici din localitate şi mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale din acest voievodat.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Varșovia, la eveniment a fost prezentă și Lia Țurcan, secretar secund, responsabil de afaceri consulare din cadrul Ambasadei, prezență care a oferit un bun prilej pentru înmânarea Diplomei acordate de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, consulului onorific al Republicii Moldova la Łódź, Pavel Scura, pentru contribuţia valoroasă adusă la promovarea cooperării moldo-poloneze.

Mai mulți oficiali, printre care și ex-voievodul de Łódź, Jolanta Chełmińska, au adus cuvinte de recunoștință pentru activitatea prodigioasă şi numeroasele evenimente organizate împreună, caracterizând activitatea Consulului Onorific al Republicii Moldova drept un bun exemplu de urmat pentru ceilalţi oficiali şi remarcând în special relaţiile foarte bune stabilite cu Republica Moldova, inclusiv datorită eforturilor comune şi strânsei cooperări cu Ambasada Republicii Moldova la Varşovia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam