Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Martie 2016 | 14:52
Reprezentantul permanent al Moldovei pe lângă Oficiul ONU a prezentat scrisorile de acreditare
Noul reprezentant permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU din Geneva şi alte organizaţii internaţionale cu sediul în Elveţia, ambasadorul Tudor Ulianovschi, a prezentat scrisorile de acreditare directorului general al Oficiului ONU din Geneva, Michael Møller.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Geneva, ceremonia oficială de acreditare a noului reprezentant permanent a oferit prilejul de a realiza o trecere în revistă a cooperării Republicii Moldova cu ONU şi agenţiile sale specializate în domenii prioritare pentru ţara noastră precum drepturile omului, sănătate, dezvoltare durabilă şi incluzivă, reformele economice și comerciale, evaluarea programelor de asistenţă ONU oferite Republicii Moldova. Rolul şi ponderea ţării noastre în diverse structuri şi agenţii ONU a constituit un alt subiect în cadrul întrevederii avute cu directorul general ONU din Geneva.

Ambasadorul Tudor Ulianovschi a confirmat angajamentul Guvernului de la Chişinău în procesul de implementare a unui pachet de reforme ample și acțiuni tangibile indispensabile obiectivelor proiectelor de asistență oferite de către ONU în baza Cadrului de parteneriat ONU - Republica Moldova 2013-2017 și în concordanță cu Programul de Guvernare și Strategia de Dezvoltare 2020.

Interlocutorii au mai realizat un schimb de opinii cu privire la iniţiativa Directorului General de asigurare a sinergiilor între structurile și agențiile ONU în procesul de implementare a noilor Obiective Globale și a Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, adoptată în septembrie 2015, precum şi un schimb eficient de percepţii şi sugestii cu privire la promovarea imaginii ONU.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam