Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Ianuarie 2016 | 14:35
Republica Moldova are un nou Consul Onorific în Statul Israel
În cadrul Ministerului israelian de Externe a avut loc ceremonia oficială de acreditare a lui Moran Mano în calitate de Consul Onorific al Republicii Moldova în Statul Israel, cu reşedinţa la Ashdod.
În cadrul ceremoniei a fost menționată importanța deschiderii unui oficiu suplimentar al Consulului Onorific al Republicii Moldova în Statul Israel, care are menirea să contribuie la promovarea și aprofundarea relațiilor bilaterale moldo-israeliene în diferite domenii de interes comun, în special economic, cultural și interuman.

La eveniment au participat ambasadorul Republicii Moldova în Israel, Gabriela Moraru, șeful Protocolului de Stat din Israel, Meron Reuben, precum și alți oficiali.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Israel, Moran Mano va fi cel de-al treilea Consul Onorific al Republicii Moldova în Statul Israel. Numirea lui reiterează voinţa Republicii Moldova şi a Statului Israel de a diversifica şi aprofunda cooperarea bilaterală dintre ambele state.

Consulul Onorific al Republicii Moldova la Ashdod va reprezenta interesele țării noastre în mediile politice, economice şi culturale în care activează, va oferi asistență şi consultanță cetățenilor moldoveni aflați în situații deosebite sau problematice pe teritoriul circumscripției în care este mandatat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam