Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Noiembrie 2014 | 15:53
Republica Moldova în top patru al celor mai interesante regiuni vinicole din lume
Cel mai influent portal de călătorii din SUA şi întreaga lume „Travel and Leisure” a inclus Moldova într-un top al regiunilor vinicole noi „de luat în vizor”. Alături de Republica Moldova, în acest clasament, sunt situate Michigan (SUA), Swartland (Africa de Sud) şi Tasmania (Australia).
Și vinurile moldovenești au ajuns în vizorul experților, specialistul de vinuri Bruce Schoenfeld a ales Negru de Purcari din 2008, care potrivit lui, este „un cupaj din Cabernet Sauvignon și struguri regionali, un vin exotic și sofisticat, care s-ar putea compara cu un vin scump din Napa ( cea mai faimoasă regiune vinicolă din SUA)”, se spune într-un comunicat al companiei „Purcari”.

Potrivit articolului, producătorii moldoveni fac vinuri intense din soiuri de struguri internaționali (Merlot, Syrah), dar și din strugurii autohtoni - Fetească Neagră.

„Travel and Leisure” este considerat cel mai influent brand de călătorii din lume, stabilește destinații de top, scrie despre cultură, mâncare și lifestyle, având circa 4,8 milioane de cititori unici pe an. 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam