Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Octombrie 2015 | 12:43
Republica Moldova, promovată la Milano printr-un şir de acţiuni
Săptămâna această sunt preconizate a fi desfăşurate mai multe acţiuni la Pavilionul Republicii Moldova din cadrul Expoziţiei Mondiale de la Milano.
Startul acțiunilor a fost dat miercuri, 14 octombrie, fiind lansată oficial Săptămâna Investițională dedicată tehnologiilor informaționale și comunicațiilor, precum și sectorului de outsourcing – „Information Technology and Communications & Business Process Outsourcing”. La eveniment a luat parte și Vitalie Tarlev, viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor de la Chișinău.

„Mâine, 16 octombrie, deschidem oficial și lucrările din cadrul Săptămânii Investiționale dedicate sectorului agricol. Echipa MIEPO a pregătit pentru această perioadă o agendă diversă, în care se regăsesc atât întrevederi cu potențiali investitori și oameni de afaceri din Italia, cât și degustări publice de produse agricole care ne reprezintă țara”, se arată în mesajul organizatorilor postat pe un site de socializare.

În cadrul acțiunilor vor avea loc prezentări ale istoriilor de succes ale investitorilor italieni în Republica Moldova. De asemenea este planificat și un eveniment „B2B”, cu participarea președintelui Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, Ștefan Condratiuc.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam