Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Iunie 2014 | 12:25
Responsabilul de diaspora Moldovei în Franţa, numit viceministru al Mediului
Guvernul a aprobat astăzi, 25 iunie, numirea lui Dorin Duşciac în funcţia de viceministru al Mediului. Propunerea a fost făcută de ministrul Mediului, Valentina Ţapiş.
Potrivit Valentinei Țapiș, Dorin Dușciac este responsabil de diaspora Moldovei în Franța, cunoaște mai multe limbi străine și are o viziune foarte bună în reorganizarea structurilor de mediu, în atragerea investițiilor străine.

Tot astăzi, Veaceslav Manolachi a fost reconfirmat în funcţia de rector al Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam