Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Mai 2014 | 11:34
Restaurant „Cuşma lui Guguţă” deschis în Italia
Povestirile lui Spiridon Vangheli au servit drept sursă de inspiraţie şi pentru proprietarii unui restaurant din Italia, care îşi cheamă vizitatorii la „Cuşma lui Guguţă” („Îl Cappello di Guguzza“) aceasta fiind denumirea localului.
Răsfoind meniul restaurantului vom găsi segmentul cu același nume care vine să propună  câteva feluri de mâncare pentru copii. Denumirea deși face parte din folclorul moldovenesc, toate bucatele sunt cu specific italian.”Gătitul pentru noi este un lucru cultural, reflectă mai mult decât orice altceva în cultura unui popor , a unui teritoriu ”, notează gazdele pe site-ul restaurantului. Pagina electronică a restaurantului propune o gamă variată de bucate selecte și prezintă segmente din opera „Cușma lui Guguță”.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam