Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Iunie 2017 | 17:00
Reţete de bucate moldoveneşti, popularizate în China
Cunoscuţi graţie tradiţiilor, obiceiurilor, vinurilor şi artei culinare, moldovenii au reuşit, de-a lungul anilor, să cucerească simpatia străinilor. Ce le-a plăcut chinezilor în cultura noastră, dar şi cu ce impresii revin moldovenii din „ţara soarelui răsare”, aflăm de la Viorica Nagacevschi, invitata emisiunii „Cine vine la noi?” de la postul public de televiziune, Moldova 1.
Este binecunoscut că vinul moldovenesc este unul dintre cele mai bune și apreciate pe piața internațională, iată că, de această dată, cea care cucerește prin aromă și gust este bucătăria moldovenească, lucru confirmat de un premiu – locul III în cadrul celei de-a 22-a ediții a „Gourmand World Cook Book Awards”, acordat jurnalistei Nata Albot, autoarea cărții „Moldova din bucătăria mamei” sau „Eat like Moldovan”.

Cultura chineză și cele mai apetisante delicii locale au fost descoperite și de către Viorica Nagacevschi, care a participat, în calitate de invitată, alături de jurnalista Nata Albot, la ediția „Gourmand World Cook Book Awards”. „China este deosebită. Locurile, oamenii, cultura și deliciile locale – toate m-au cucerit. La înălțime au fost și vinurile noastre, moldovenești, care, până la urmă, au rupt gura târgului”, mai spune Viorica Nagacevschi.

Pentru mai multe detalii, accesați AICI.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam