Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Aprilie 2016 | 14:31
Rolul tineretului în modernizarea ţării, discutat de un grup de tineri din Dubăsari cu ambasadorul Moldovei
Rolul activ al tineretului în modernizarea Republicii Moldova, folosind experienţa poloneză, a fost unul dintre subiectele discutate de un grup de tineri din satul Coşniţa, raionul Dubăsari, cu ambasadorul Republicii Moldova la Varşovia, Iurie Bodrug.
Potrivit Ambasadei Moldovei în Polonia, tinerii moldoveni au participat la un Program de formare în marja Proiectului „Est-Vest. Acțiunea tineretului” realizat de Institutul Inițiativelor Estice (Polonia) în parteneriat cu Centrul de Susținere a Inițiativelor de Dezvoltare din Coșnița (Moldova).

În cadrul evenimentului care s-a desfăşurat în perioada 3-9 aprilie, la Cracovia, Polonia, tinerii din Republica Moldova au participat la diverse ateliere de lucru privind tehnicile de autoprezentare, ateliere de scenaristică și cunoașterea metodelor de acțiune a tinerilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam