Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Noiembrie 2015 | 19:30
România lansează programul de burse „Eugen Ionescu”
Ambasada României în Republica Moldova anunţă lansarea apelului la candidaturi pentru programul de burse doctorale şi postdoctorale „Eugen Ionescu”.
Bursele sunt acordate de către România, prin Ministerul Afacerilor Externe, și sunt gestionate de Agenției Universitare a Francofoniei. Ministerul Afacerilor Externe nu primește direct dosarele de candidatură.

Programul se adresează doctoranzilor și cercetătorilor din statele membre și observatoare ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) și Algeriei.
Pentru anul universitar 2015-2016 data limită pentru depunerea dosarelor de candidatură este 17 ianuarie 2016. Durata unei burse este de 3 luni, începând cu data de 1 aprilie 2016.

Detalii pot fi găsite la adresa Agenției Universitare a Francofoniei: https://www.auf.org/appels-offre/-bourses-eugen-ionescu-doc-postdoc-15-16/.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam