Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Februarie 2015 | 16:08
Românii de pe ambele maluri ale Prutului, întruniţi la Paris
Mai multe asociaţii ale diasporei din Republica Moldova şi România s-au întrunit la Paris, la Conferinţa „Afirmarea adevărului istoric”. Un subiect care a fost discutat a fost şi cel al Complexului Memorial din satul Mingir, raionul Hânceşti, realizat la iniţiativa unei persoane din localitatea respectivă, Iacob Lupanciuc, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Dacă mă apropii de situația politică din Europa de Est, îmi pun adesea întrebarea cum să menținem pacea pe pământ.  La acest capitol am contribuit cu cei care au dorit să participe la Conferința pe care am organiza-o cu diaspora din Moldova și România la Paris. Publicul prezent a acționat pozitiv și și-au pus aceeași întrebare „Ce facem mai departe pentru a menține pacea?”, a explicat  Galina Lazăr, vice-preşedinte al Asociației „Pro-Neamul France” din Paris.

Participanții la Conferință au avut ocazia să afle despre mărinimia oamenilor de bunăcredință din Republica Moldova care, potrivit organizatorilor, încearcă să facă ceea, ce politicienii cu funcții nu au realizat. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam