Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Martie 2014 | 15:37
Românii de pe ambele maluri ale Prutului serbează Mărţişorul în Italia
Românii de pe ambele maluri ale Prutului au sărbătorit venirea primăverii, în cadrul unei manifestări petrecute sub genericul ”Împreună pentru a ne cunoaşte mai bine la Sărbătoarea Mărţişorului”.
În cadrul evenimentului au fost invitați artiștii Adrian Enache, Matilda Pascal Cojocărița, Horațiu Cigu, Ștefan Cigu, Evandro Rossetti, Mariana Pachis, grupul folcloric “Dor Călător” și Ansamblul Folcloric de Cântec și Dans “Arțăraș”.

Ansamblul “Arțăraș”, Director artistic Lidia Bolfosu și Directorul de orchestră Vitalie Sîrbu au prezentat publicului o suită “Bătrânească”, astfel fiind inaugurată cea de-a  VII-a ediție a Mărțișorului, evenimentul a purtat un mesaj al Unirii ansamblul fiind alcătuit din români din Basarabia, Piatra Neamț, Cluj Napoca, Făgăraș.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Românilor din Italia în colaborare cu Asociația “Dacia”, astfel membrii Asociației “Dacia”, Tatiana Chirița și Alina Ieremciuc au prezentat o mică expoziție de cărți dedicate Basarabiei.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam