Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iunie 2017 | 19:40
Românii din Ucraina, îngrijoraţi de o decizie a Radei Supreme
Mai multe organizaţii ale comunităţii româneşti din Ucraina îşi exprimă îngrijorarea faţă de hotărârea Radei Supreme privind limitarea posibilităţii folosirii limbilor minorităţilor naţionale în spaţiul informaţional ucrainean, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Într-un comunicat semnat de Centrul Cultural Român "Eudoxiu Hurmuzachi", Liga Tineretului Român "Junimea" şi Societatea pentru Cultură Românească "Mihai Eminescu" se afirmă că această hotărâre a parlamentului ucrainean este un pas nejustificat în direcţia restrângerii democraţiei în Ucraina şi marchează o intensificare a limitării drepturilor socio-culturale ale minorităţilor naţionale.
 
În opinia semnatarilor protestului, asemenea iniţiative legislative sunt în contradicţie cu Constituţia Ucrainei, legislaţia sa şi angajamentele de drept internaţional pe care şi le-au asumat autorităţile de la Kiev. 
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam