Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Martie 2017 | 14:00
Rusia a prelungit termenul amnistiei migraţionale
Preşedintele Igor Dodon anunţă că termenul în care cetăţenii Republicii Moldova îşi pot legaliza şederea în Federaţia Rusă a fost prelungit până pe 12 mai, relatează Moldova 1.
Într-un comunicat de presă al Președinției se menționează că decizia de extindere a termenului amnistiei migraţionale a fost aprobată ca urmare a întrevederii cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, din 17 martie, la Moscova.

Igor Dodon anunţă că până pe 20 martie circa 10 mii de cetățeni ai Republicii Moldova au efectuat procedura de legalizare.

Cei care doresc să-şi legalizeze şederea se pot adresa subdiviziunilor teritoriale ale Direcției principale pentru probleme migraționale a Ministerului rus al Afacerilor Interne.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam