Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Martie 2017 | 13:21
Rusia a ridicat interdicţiile impuse cetăţenilor Republicii Moldova
Demnitarii ruşi au decis să aplice o amnistie migraţională cetăţenilor Republicii Moldova, care au interdicţie de a intra în Federaţia Rusă. Anunţul a fost făcut de şeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă.
„17.500 de cetățeni ai Republicii Moldova cu încălcări, inclusiv administrative, în următoarele zile vor putea intra în Federația Rusă. Lista completă cu cetățenii amnistiați va fi publicată în următoarele două zile”, a  mai comunicat președintele Igor Dodon. 

Potrivit lui Igor Dodon, și moldovenii aflaţi ilegal în Rusia îşi pot legaliza prezenţa, în următoarele 20 de zile. Șeful statului a anunțat că cei peste 250 de mii de moldoveni care se află ilegal în Rusia, au încălcări ale legii şi sunt pasibili pentru a fi expulzaţi, începând cu ziua de azi îşi pot legaliza prezenţa, doar adresându-se în secţiile locale ale Direcţiei Migraţionale ale Ministerului rus de Interne.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam