Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 Ianuarie 2014 | 16:55
Rusia: Interpreta Maria Codreanu a serbat cei 47 de ani de activitate
Cunoscuta interpretă Maria Codreanu stabilită în Federaţia Rusă a bucurat publicul meloman prin organizarea unei serate de creaţie cu ocazia împlinirii a 47 de ani de activitate scenică în sala de concerte „Projector”.
Un număr mare al moldovenilor stabiliți în Rusia, precum și oficiali ai instituţiilor federale şi ale orașului Moscova, personalităţi din lumea culturii atât de la noi, cât și din Rusia. Publicul a rămas încântat de evoluția interpretei distinse cu titlurile de Artistă a Poporului din Republica Moldova și Artistă Emerită a Federaţiei Ruse.

În mesajul său de salut, Ambasadorul Republicii Moldova a adresat Mariei Codreanu felicitări pentru cariera artistică îndelungată şi prodigioasă şi a remarcat importanţa contribuţiei personalităţilor artistice, a căror creaţie este recunoscută peste hotarele ţării, la promovarea culturii naţionale şi consolidarea dialogului intercultural.

Pe parcursul seratei, publicul prezent a avut ocazia să audieze în interpretarea Mariei Codreanu piese cunoscute şi îndrăgite de admiratorii săi, precum şi să interacţioneze cu artista.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă şi Congresului Industriaşilor şi Antreprenorilor moldoveni din Moscova.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam