Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Octombrie 2015 | 10:16
Rusia preconizează modificarea regulilor de obţinere a unui permis de şedere pentru migranţi
Federaţia Rusă preconizează să modifice din nou regulile de obţinere a unui permis de şedere permanentă pentru migranţii sosiţi la lucru, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Serviciul Federal de Migrațiune va propune amendarea Legii „Cu privire la statutul juridic al cetățenilor străini în Federația Rusă”, scrie ria.ru, prin introducerea unui sistem de puncte, potrivit căruia străinilor le va fi acordat permisul de ședere permanentă în această țară.

Potrivit proiectului de lege propus, cetățenii vor putea acumula puncte în baza următoarelor criterii: vârstă, educație, cunoașterea limbii ruse, experiență și vechime în muncă sau activitate de întreprinzător, rude apropiate care locuiesc în Rusia și imobil în proprietate.

Totodată, străinii vor putea acumula 25 de puncte dacă au grad științific. Cu un punct mai puțin vor avea cei cu studii superioare, cei cu diplomă de Bacalaureat − 18 puncte, cu studii medii – 15. Cei care nu au absolvit școala nu vor primi nici un punct, iar pentru vorbirea fluentă a limbii ruse vor acumula 10 puncte.

Pentru a deveni cetățean al Federației Ruse, un străin trebuie să acumuleze cel puțin 65 de puncte.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam