Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Decembrie 2014 | 11:53
S-au făcut publice nominalizările Galei Studenţilor Originari din Moldova
Organizatorii cele de-a doua ediţii a proiectului Gala Studenţilor Originari din Republica Moldova au făcut publice nominalizările studenţilor ce reprezintă elita academică a tinerilor şcoliţi în străinătate. Câştigătorii premiilor vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii oficiale, la Chişinău, fixată în prealabil pe 27 decembrie.
Premiile Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova  vor fi acordate pentru categoriile „Studentul Anului din SUA și Canada”, „Studentul Anului din Europa de Vest”, „Studentul Anului din Europa Centrală și de Est”, „Studentul Anului din Restul lumii”, „Studentul Anului din Străinătate”.

Participanții la Gala studenților vor fi selectați de către un juriu format din personalități marcante din mediul academic, instituțional și mediul de afaceri din Republica Moldova.

Eligibili pentru program au fost studenții moldoveni care își fac studiile în anul 2014-2015 la universități din străinătate la ciclurile universitare licență, masterat, doctorat, inclusiv cei care au absolvit o astfel de instituție în anul 2014.

Scopul proiectului este de a face cunoscute în Republica Moldova rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate, prin conectarea diasporei moldovenești la comunitatea universitară din Republica Moldova.

Proiectul Gala Studenților Originari din Republica Moldova „Excelență Academică pentru Moldova” a fost lansat, în premieră, în anul 2013, de către Asociația Studenților Moldoveni din Franța „Jeunes Moldaves”, în parteneriat cu BRD.

Evenimentul este organizat sub patronajul premierului Iurie Leancă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam