Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Aprilie 2014 | 16:14
Săptămâna culturii italiene în Republica Moldova
În perioada 5 – 11 mai, la Chişinău va avea loc săptămâna culturii italiene în Republica Moldova. În cadrul evenimentului sunt prevăzute concursuri, expoziţii, concerte, proiecţii cinematografice care se vor desfăşura în incinta Muzeului Naţional de Etnografie, Liceului ,,Dante Alighieri”, Universităţii de Stat din Moldova şi Universităţii Pedagogice ,,Ion Creangă”, dar şi alte Centre de cultură din ţară.
Potrivit organizatorilor, intrarea la toate evenimentele este liberă și au drept scop promovarea culturii italiene prin istorie, literatură, cinematografie şi muzică și se vor lansa la 5 mai cu inaugurarea Expoziţiei ,,Parole per Strada” (Cuvinte pe Stradă). De asemenea, vor fi organizate concerte festive la Sala cu Orgă din capitală şi Centrul de cultură şi Tineret din oraşul Criuleni cu participarea invitaţilor speciali din Italia.

La manifestare vor lua parte și reprezentanţii Primăriei din orașul Laveno, care au semnat recent un acord de colaborare culturală cu biblioteca municipală ,,B. P. Haşdeu” din Chişinău.

Acțiunea este organizată de către Asociaţia de Promovare Socială Italia-Moldova ,,Onlus” din Besozzo, Italia, Fundaţia „COPILUL”. Proiectul se desfăşoară sub patronajul ministerului Culturii, Ambasadei Republicii Moldova în Italia, Primăriei Chişinău şi Ambasadei Republicii Italiene în Republica Moldova.


           
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam