Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Iunie 2015 | 12:34
Săptămâna dedicată Republicii Moldova, la o şcoală din Portugalia
La o şcoală din localitatea Mem Martins din Portugalia a fost organizată Săptămâna dedicată Republicii Moldova. La inaugurarea evenimentului a participat Ambasadorul Moldovei Valeriu Turea.
Animatorii principali ai evenimentului au fost chiar elevii moldoveni, care - şi fac studiile la şcoala respectivă alături de reprezentanţi ai 27 de naţionalităţi.

Sărbătoarea a cuprins un program de cântece populare şi moderne moldoveneşti, relatări şi filme de scurt metraj despre cultura şi istoria ţării noastre, delicii din bucătăria tradiţională, anunță Ambasada Moldovei în Portugalia.

Săptămâna dedicată Republicii Moldova a fost organizată cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia şi al Centrului Cultural Moldav din Cascais.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam