Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Iulie 2017 | 19:46
Şapte experţi din diasporă vor fi liderii Grupurilor de Excelenţă ale Diasporei
Experţi înalt calificaţi din diasporă vor fi liderii Grupurilor de Excelenţă ale Diasporei. Astăzi, la Guvern, a avut loc şedinţa de selectare a liderilor programului-pilot Grupurile de Excelenţă ale Diasporei (GED).
Participanţii la şedinţă, implementatorii programului, reprezentanţi ai Organizației Internaționale pentru Migrație, ai Biroului Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, în comun cu secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, și consilierii prim-ministrului Republicii Moldova au selectat şapte candidaţi, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Este vorba despre Victor Băieșu - Haga (Olanda), Doina Ciobanu - California (SUA), Svetlana Cranga Janaudy - Maerseilles (Franța), Dorin Dușciac – Paris (Franța), Ala Mîndîcanu - Quebec (Canada), Marcel Țîbîrnac - București (România), Ian Vasilovski Toma - Virginia/Washington (SUA).
 
Grupurile de Excelență ale Diasporei vor lucra asupra unor propuneri de politici publice asupra anumitor proiecte stabilite de comun acord cu reprezentanții Guvernului Republicii Moldova. Rezultatele preliminare vor fi prezentate în cadrul Zilelor Diasporei 2017.

Programul Grupurile de Excelență ale Diasporei este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților de dezvoltare a Moldovei prin crearea parteneriatelor dintre diasporă și țara de origine” finanțat de Fondul pentru Dezvoltare al OIM și implementat de OIM, misiunea în Moldova în parteneriat cu Biroul Relaţii cu Diaspora și Ministerul Educației al Republicii Moldova.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam